GBI-gemeenten nemen deel aan Fieldlab Common Ground

1 maart 2018

In de week van 5 maart buigen, in Eindhoven, knappe binnen- en buitenlandse koppen zich een week lang voor Common Ground over de volgende vijf thema’s:
1. Services en Toepassingen.
2. Implementatie en Verandermanagement
3. Wettelijk Kader en Ethiek
4. Techniek
5. Digitale Identiteit.

Aan het einde van de week wordt verwacht op deze thema’s fikse vooruitgang te hebben geboekt waardoor we een forse stap zetten om Common Ground verder te brengen. Waarom het Fieldlab heet? Omdat het weliswaar lijkt op een hackathon, maar geen hackathon is. Op het einde van de week kijken we wat al meteen wat we kunnen gaan inzetten of gebruiken. Waarom: de huidige IT-infrastructuur is bijzonder complex en daardoor kwetsbaar en weinig innovatief in de meeste gemeenten. Met Common Ground maken we het landschap voor de applicaties eenvoudiger. Met als doel om de dienstverlening sneller, goedkoper, transparanter en flexibeler te maken. Van een olietanker stappen we over op een vloot wendbare speedboten. Niet allemaal tegelijk en ook niet alles in één keer. Elke gemeente behoudt de regie over de overstap. Zo houden we regie op de transitie. Voor GBI-gemeenten staat die transitie voor de deur. Het Fieldlab geeft inzicht in de integratie- en migratievraagstukken van ‘oud’ naar ‘nieuw’.
Meer info: https://commonground.pleio.nl